Personlige varmehjelpemidler er hjelpemidler som omfatter hovedsakelig artikler som såler, hansker, votter, sokker og lignende med innbygget varme. Det leveres også produkter for oppvarming av andre kroppsdeler spesialtilpasset brukerens behov.
Varmehjelpemidler, hvordan fungerer det ?
Oppvarming skjer ved tilkopling til oppladbare batterier som festes på håndledd / ankel eller som bæres i en belteveske. Varmen reguleres enten med en termostat eller med en varmeregulator, der brukeren selv kan regulere temperaturen.
Varmehjelpemidler, hvem passer det for ?
Varmehjelpemidlene er beregnet for personer med kuldefornemmelser, nedsatt blodsirkulasjon eller som av andre medisinske årsaker ikke kan opprettholde varmen på naturlig måte.
Varmehjelpemidler, hvordan søker jeg ?
Personer med diagnoser som diabetes, revmatisme/gikt, polio, CP, sirkulasjons- og bindevevsforstyrrelser, kirurgiske inngrep, amputasjoner og lignende kan gjennom lege, ergoterapeut eller fysioterapeut søke om varmehjelpemidler fra din lokale hjelpemiddelsentral. Produktet dekkes i sin helhet av folketrygden og det er ingen egenandel.
Tips ved søknad av varmehjelpemidler
Legeerklæring: Ved søknad må det ligge ved en legeerklæring fra din fastlege eller spesialist. Dette gjelder også hvis varmehjelpemidlene søkes på gjennom et ortopedisk verksted.
Størrelse: Ta omriss av hånd eller fot slik at du får riktige størrelse.
Behov: Tenk over hvilke situasjoner i det daglige varmehjelpemidlene skal brukes, og hvor lang brukstid du trenger på batteriene.
Relaterte artikler om varmhjelpemidler
– En ny verden med varmehjelpemidler
– Varmehjelpemidler – hva er det?
– Varmehjelpemidler
– Varmehjelpemidler – en orientering
– Test av varmehjelpemidler