På Hormonfritt.no finner du informasjon om hvilke hormonfrie prevensjonsmidler som finnes. Hormonfri prevensjon er blitt en ny trend, og helse bevisste kvinner er blitt mer opptatt av hva de putter i kroppen. Bedre opplysning om bivirkninger som kommer av bruk av prevensjon som inneholder hormoner, gjor det lett a hoppe av P-pillen, og velge et hormonfritt alternativ uten bivirkning.
Hva er Hormonfri Prevensjon?
Hormonfri prevensjon er prevensjonsmidler som ikke er tillsatt hormoner og som er helt uten bivirkninger. Viktige faktorer med hormonfri prevensjon er at prevensjonsmetoden bør være naturlig og helt uten bivirkninger. Den gode følelsen av å bruke en type prevensjon som er i harmoni med kroppen.
Fokus på bivirkninger av prevensjonsmidler med hormoner
Undersøkelser viser at mange ikke er klar over bivirkningene som følger av prevensjon som inneholder hormoner. økt fokus på kropp, trening og helse, gjør at mange kvinner er blitt mer bevisst på hva de putter i kroppen, og god informasjon om bivirkninger man kan få av prevensjonsmidler som inneholder hormoner er viktig.
Bivirkninger ved bruk av P-piller
Det foreligger omfattende forskning på mulige helseskadelige effekter av p-piller. Selv om p-pillene inneholder små hormonmengder, kan de allikevel gi deg bivirkninger. Noen får mellomblødninger, kvalme, hodepine, brystspreng eller økt utflod. Andre synes å merke at de går opp i vekt, at sexlysten minker eller at de mister humøret. P-piller kan forverre kviser og PMS. Det er også funnet en økning i forekomsten av lungeemboli, hjerneslag og hjerteinfarkt hos kvinner som bruker p-piller.
At det er en økt risiko for blodpropp ved bruk av p-piller har vært kjent i nær 50 år. Hvis du bruker p-piller øker forekomsten til anslagsvis 2-10 blodpropptilfeller per 10 000 kvinner per år. Faren for blodpropp er antatt å være størst de første 6-12 månedene etter at du begynner med en p-pille.
Bytt prevensjonsmiddel ved plager
Ingen hormonelle prevensjonsmetoder er uten bivirkninger. Opplever du sterke plager eller bivirkninger ved bruk av P-piller, bør du vurdere å bytte prevensjonsmiddel til et hormonfritt alternativ.
Mer informasjon om hormonfri prevensjon